ویندوز 11 پس از گمانه زنی های فراوان رسماً در تاریخ 3 تیر ماه توسط مایکروسافت معرفی شد. مایکروسافت ادعا میکند که تمرکز ویژه در طراحی Windows 11 بر روی بهبود عملکرد بوده است. بنابر گفتههای مدیران، آپدیت ویندوز 11 کم حجمتر از ویندوز 10 بوده و در پس زمینه انجام میشوند.در این سیستمعامل از حالت Tablet Mode خبری نیست اما طراحی آن برای کار به صورت لمسی بهبود قابل ملاحظهای یافته است. همچنین نرم افزار Teams نیز در این ویندوز ادقام شده تا کاربران به راحتی بتوانند پیام های متنی و تماس های تصویری را در قابل آن انجام دهند. سیستم عامل جدید مایکروسافت از قابلیت کراس پلتفرم پشتیبانی میکند. امکان برقراری ارتباط با دیگر پیام رسانها در سیستم عاملهای اندروید، IOS و … را خواهد داشت.
اندروید در ویندوز 11
ویندوز 11 در پاییز برای کاربران ویندوز 10 به صورت یک آپدیت رایگان ارائه خواهدشد. پس اگر کاربر ویندوز 8 هستید سریعاً به ویندوز 10 مهاجرت کنید. همچنین این ویندوز برای کاربران ویندوز 7 عرضه نخواهد شد و بدین ترتیب کاربران این ویندوز قدیمی و محبوب باید در آینده جدیدترین نسخه ویندوز را خریداری نمایند. اما شاید بتوان جذاب ترین قابلیت سیستم عامل جدید مایکروسافت یعنی ویندوز 11 را پشتیبانی از نرم افزارهای اندروید دانست.
طبق اعلام مایکروسافت این اپلیکیشنها بدون هیچ واسطهای و مستقیم بر روی ویندوز 11 نصب و اجرا میشوند. از این پس میتوانید آنها را از استور مایکروسافت نیز دانلود کنید.سورپرایز بزرگ مایکروسافت پاسخ مستقیمی به شرکت اپل است که توانسته بود اپلیکیشن های آی او اس را توسط پردازنده های سری M1 بر روی سیستم عامل مکینتاش اجرا کند.
نکته حائز اهمیت در این بخش مربوط به سخت افزار مورد نیاز برای اجرای برنامه های Android بر روی ویندوز 11 است. آنطور که مایکروسافت توضیح داده برای اجرای این نرم افزارها، ابتدا باید اپ استور آمازون را نصب و اجرا کنید. سپس نرم افزار مورد نظر را از داخل این اپ دانلود نمائید. اجرای اپلیکیشن به این صورت است که ابتدا کامپایلر Bridge اینتل نرم افزار را پردازش میکنند. در نهایت فایل قابلیت اجرا بر روی ویندوز را پیدا میکند. بنابراین پردازنده های نسل 10 و 11 شرکت اینتل و کلیه پردازنده های شرکت AMD قادر به اجرای نرم افزارهای اندروید بر روی جدیدترین نسخه ویندوز خواهند بود.
تغییرات سیستم عامل جدید مایکروسافت
در بخش گیم نیز ویندوز 11 شاهد تحولات مثبتی بوده است. اولین تغییر در بخش بهبود تجربه بازی قابلیت Auto HDR است. که باعث می گردد نه تنها بازی های SDR (بازی های در محدوده داینامیک استاندارد) در نمایشگر های HDR (محدوده داینامیک بالا) اجرا شوند. این بازیها با کیفیت HDR و به صورت درخشان تر و خوش رنگ تر نیز اجرا شوند. دومین قابلیت در بخش بازی فناوری Direct Storage است که پیشتر در ایکس باکس سری ایکس و اس معرفی شده بود. این ویژگی باعث می شود که اگر بازی این فناوری را پشتیبانی کرده و سخت افزار شما نیز حافظه SSD داشته باشد، سرعت لود بازی ها به شدت کاهش یابد.
قابلیت Direct X12 Ultimate سومین ویژگی ویندوز جدید مایکروسافت است. دایرکتس ایکس 12 به سازندگان بازی این امکان را میدهد که بازی های خود را برای سخت افزارهای ضعیفتر نیز توسعه دهند. این ویژگی از طریق RayTracing 1.1 و Shading متغیر امکان پذیر شده است.اما برخی ویژگی ها و اپلیکیشن های ویندوز 10 دیگر در ویندوز 11 وجود نداشته یا کمرنگتر میشوند. نرم افزار های Paint 3D، Skype، Internet Explorer و 3D Viewer به صورت پیشفرض روی ویندوز 11 وجود ندارند. Live Tiles از دیگر قابلیت حذف شده ویندوز است. همچنین دستیار صوتی کورتانا دیگر به عنوان تعیین کننده و به صورت پیش فرض فعال نیست.
به دلیل نیاز ویندوز 11 به TPM، این ویندوز بر روی مکبوکهای اپل به صورت مستقیم نصب نمیشود. (تنها به صورت مجازی و از طریق اپلیکیشن های واسط امکان اجرا دارد)
آخرین تغییر در ویندوز 11 نیز مربوط به استور مایکروسافت برای دانلود نرم افزارها میباشد.